Select your website

Voedselhulp voor Mosul maandag 10 juli 2017

Dorcas voorziet in de komende maanden ruim 60.000 mensen in net bevrijde gebieden rondom Mosul van voedsel. Dit programma wordt gefinancierd door UNOCHA. Als gevolg van het voortdurende conflict hebben honderdduizenden mensen geen toegang tot voldoende voedsel.

De voedseldistributies vinden plaats in dorpen ten noorden van Mosul en vormen een onderdeel van de noodhulpinterventies die Dorcas daar uitvoert. De oorlog en het geweld in met name Mosul hebben de mensen kwetsbaar gemaakt. Op dit moment is er te weinig voedsel voor de grote groep ontheemden en inwoners.

Het noodhulpprogramma voor Mosul is in oktober 2016 gestart. Op het moment dat de eerste delen van de stad door het Irakese leger bevrijd werden, is Dorcas begonnen met het verlenen van noodhulp door onder andere het uitdelen van voedselpakketten en hygiënepakketten. Ook bieden we gezondheidszorg via mobiele medische teams en ondersteunen we mensen met de bouw van een (tijdelijk) onderkomen.

Actielocaties

Actielocaties

Shop online

Geen tijd of geen actielocatie bij u in de buurt? Doneer online om bij te dragen aan de (transport)kosten van de actie.