Select your website

‘Omdat we om hen geven’ woensdag 6 september 2017

‘Omdat we om hen geven’ is de nieuwe slogan van de Dorcas Voedselactie. Op de nieuwe voedseldoos staat ‘Because we care’. Met de nieuwe boodschap willen we laten zien dat de Dorcas Voedselactie meer is dan alleen het geven van een voedselpakket. Het pakket is een belangrijke aanvulling voor mensen tijdens de koude wintermaanden. Door de kou en sneeuw komen ze dan de deur niet uit en leven geïsoleerd. Er is vaak geen geld om eten te kopen. Met een voedselpakket wordt het dragelijker om deze moeilijke maanden door te komen. Ook betekent het veel voor ze dat iemand het voedselpakket komt brengen en even komt kijken hoe het gaat. Met de Dorcas Voedselactie laten duizenden consumenten in supermarkten én vrijwilligers in het hele land zien dat ze om hen geven. Dat is voor deze mensen een enorme bemoediging.

Sociaal vangnet
Het voedselpakket is nog maar een klein onderdeel van de totale ondersteuning. We stimuleren de omgeving rondom de mensen om hen te helpen bij wat nodig is. Bijvoorbeeld: we komen in contact met buren die we wijzen op de situatie. Zo houden ze een oogje in het zeil en helpen met klusjes in huis. Daarnaast organiseren we samen met bijvoorbeeld de kerk activiteiten om zo elkaar te ontmoeten. We wijzen de mensen op hun rechten als het gaat om gezondheidszorg en wijzen ze de weg naar een overheidsloket. Wij zorgen met al deze dingen voor een sociaal vangnet. Wat doen we nog meer? Bekijk bijvoorbeeld het verhaal van Adrian uit Oekraïne.

Actielocaties

Actielocaties

Shop online

Geen tijd of geen actielocatie bij u in de buurt? Doneer online om bij te dragen aan de (transport)kosten van de actie.