Select your website

Geven via de collectebus met je telefoon zondag 1 oktober 2017

De collecte tijdens de Dorcas Voedselactie zal voor het eerst dit jaar voorzien zijn van de mogelijkheid om te geven zonder contant geld. Het bedrijf Givt heeft een platform ontwikkeld waarbij gedoneerd kan worden met je smartphone. Vrijwilligers die bij supermarkten helpen met het inzamelen van de producten voor in de voedselpakketten, vragen de klanten om te doneren. Hiervoor gebruiken ze gewone collectebussen die geschikt zijn gemaakt om te collecteren met Givt. In totaal zijn zeshonderd collectebussen omgebouwd. Daarnaast blijft het natuurlijk mogelijk om gewoon contant aan de collecte te geven.

De bekende Dorcas Voedselactie wordt gehouden tussen 29 oktober en 5 november 2017. Zo’n tienduizend vrijwilligers zullen zich inzetten om zoveel mogelijk producten in te zamelen voor de allerarmsten in Oost-Europa. De slogan van deze editie is ‘Omdat we om hen geven’. De voedselpakketten zijn een belangrijk steuntje in de rug tijdens de wintermaanden. Het inzamelen van de producten gebeurt op honderden actielocaties. Naast supermarkten doen ook scholen en kerken mee.

Naast het inzamelen van de producten, zamelt Dorcas geld in om er voor te zorgen dat de pakketten daadwerkelijk bij de mensen terecht komen. ‘Wij merken dat steeds minder mensen contant geld op zak hebben, maar wel willen geven’, aldus Jan Jacob Hoefnagel van Dorcas. ‘Voor deze mensen hebben we nu een gemakkelijke oplossing. Je downloadt eenmalig de Givt-app, vult je e-mailadres in en je kan geven.’

Actielocaties

Actielocaties

Shop online

Geen tijd of geen actielocatie bij u in de buurt? Doneer online om bij te dragen aan de (transport)kosten van de actie.