Select your website

Brunssum in actie donderdag 19 april 2018

De Dorcas Voedselactie: een week rondom Dankdag waarin op zevenhonderd locaties duizenden vrijwilligers producten inzamelen voor de allerarmsten. Omdat we om hen geven. De actie brengt hulp aan mensen in Oost-Europa dichtbij én verbindt mensen, kerken, scholen en de middenstand met elkaar.

 Brunssum in actie
‘Het mooie van de Dorcas Voedselactie is dat iedereen mee kan doen,’ vertelt Jaco Roos. Jaco is coördinator van de actie in het Limburgse Brunssum en lid van een plaatselijke kerk. ‘We zijn er ooit mee begonnen omdat we een project zochten rondom Dankdag. Dit leek ons heel concreet.’ Ook deze zesde keer deden er weer supermarkten en scholen mee om zo veel mogelijk producten te verzamelen. ‘We hebben met een groep van vijftien vrijwilligers bijna honderd voedselpakketten kunnen samenstellen. Samen hebben we de dozen gesorteerd in de kerk.’

Elk jaar doen er veel jongeren mee. Daar kiest Jaco bewust voor: ‘Het is een leuke manier om juist de jeugd iets te laten doen voor een ander. Daarbij leren de jongeren andere christenen kennen. Dat zorgt ervoor dat ze daarna meer met elkaar optrekken en andere gesprekken voeren.’ De verbinding met andere kerken is ook snel gemaakt: ‘Brunssum is niet zo’n heel grote plaats. Je komt elkaar altijd tegen op het schoolplein.’

Meedoen
Jaarlijks doen honderden kerken mee met de Dorcas Voedselactie. Wilt u als kerk dit jaar ook (weer) meedoen of wilt u meer weten? Stuur dan een e-mail naar voedselactie@dorcas.nl of ga naar www.dorcasvoedselactie.nl.

 

 

Actielocaties

Actielocaties

Shop online

Geen tijd of geen actielocatie bij u in de buurt? Doneer online om bij te dragen aan de (transport)kosten van de actie.