Select your website

Doe mee als kerk

Weten wat je morgen eet. Voor ons is dat de normaalste zaak van de wereld. Dit is wel anders voor veel mensen in Oost-Europa en Afrika. Bijvoorbeeld voor de Albanese Zamir en zijn familie. Elke twee maanden krijgen zij een voedselpakket en dat is een welkom cadeau in hun moeilijke omstandigheden. Dankzij de hulp heeft het gezin de zekerheid van een goede maaltijd.

VOEDSEL VOOR NU ÉN VOOR LATER
Tijdens de Dorcas Voedselactie wordt niet alleen voedsel ingezameld, maar ook geld. Dit geld zet Dorcas zó in dat mensen dankzij vaktrainingen en microkredieten voortaan hun eigen inkomen kunnen verdienen. Zo zorgt de Dorcas Voedselactie voor voedsel voor nu en voedselzekerheid voor later.

KOM IN ACTIE MET UW KERK
Dorcas werkt zowel in de projectlanden als in Nederland graag samen met kerken. We bieden u als kerk verschillende mogelijkheden om samen met ons in actie te komen voor mensen als Zamir.

1. Organiseer een themadienst
Besteed in een dienst aandacht aan zorg voor de armen. Vraag een preekschets aan of nodig een gastspreker van Dorcas uit.

2. Collecteren voor Dorcas
Investeer in voedselzekerheid voor later door te collecteren. Maak de opbrengst over op IBAN NL04 RABO 0106 2500 00 onder vermelding van 10172 – Dorcas Voedselactie.

3. Een voedselactie in uw kerk
Doe mee als verzamellocatie. Meld u hier aan.

4. Vrijwilligers gezocht
Help Dorcas aan vrijwilligers door middel van een oproep aan uw leden.

 

Actielocaties

Actielocaties

Shop online

Geen tijd of geen actielocatie bij u in de buurt? Doneer online een voedselpakket, vaktraining, zaden of geit.